Vrijwilligers maken een onmisbaar deel uit van een gemeente. Dat vindt ook de gemeente Lille. Om haar vrijwilligers op een originele manier te kunnen bedanken, organiseerde de gemeente een ontwerpwedstrijd. Iedereen die graag tekent en creatief bezig is, mocht een bedankingskaartje ontwerpen en insturen. Er kwamen hele mooie ontwerpen binnen. Op facebook kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriet.

Het winnende ontwerp komt van Noura Mariën. De gemeente stuurt het kaartje op de Internationale Dag van de Vrijwilliger op 5 december naar alle vrijwilligers. Véronique Blockhuys en Lise Versmissen werden tweede en derde.

Maandagavond 2 december 2019 kregen zij alle drie een cadeaubon van de gemeente. De bonnen werden uitgereikt door burgemeester Marleen Peeters, schepen van Vrijwilligers Griet Verheyen en deskundige vrijwilligersbeleid Kim Geentjens.

Schepen van Vrijwilligers Griet Verheyen: "We hebben meer dan 1000 kaartjes laten drukken die we rechtstreeks aan onze vrijwilligers bezorgen of via hun verenigingen. Zij verdienen het om extra in de bloemetjes gezet te worden.

Door een wedstrijd te organiseren, wilden we het onderwerp vrijwilligerswerk extra in de aandacht plaatsen én tegelijkertijd zorgen voor een originele manier om al onze vrijwilligers te bedanken".

Foto van links naar rechts: Kim Geentjens - Lise Versmissen – Griet Verheyen – Noura Mariën – Marleen Peeters – Veronique Blockhuys